Visolve

Visolve 1.0

Nuttige mobiele hulp voor kleurenblinden

VOOR

  • Eenvoudig in gebruik
  • Transformaties, verzadiging & filter
  • Instelbaar op persoonlijke situatie
  • Simulatie voor mensen zonder daltonisme

TEGEN

  • Geen 'live' transformatie

Uitmuntend
8

Met Visolve transformeer en filter je bepaalde kleuren in foto's en afbeeldingen op je iPhone. Lijd je aan gehele of gedeeltelijke kleurenblindheid (daltonisme), dan schep je op deze wijze een contrast met het originele plaatje. Zo krijg je on the spot een beter beeld van hetgeen je juist hebt gefotografeerd.

Het hoofdmenu van Visolve bevat 3 duidelijke knoppen: Camera, Albums en Settings (instellingen). Met de eerste activeer je de camera en met de tweede kies je een afbeeldingen uit het album op je iPhone. Onder een geopende foto vind je een balk met de opties Transform, Filter, Hatch en Simulate. Hiermee voer je rood-groene of blauw-gele transformaties uit en pas je verhoogde verzadiging en kleurenfilters toe (kijk op de Visolve site voor gedetailleerde uitleg).

Via de instellingen configureer je transformaties zodat ze speciaal voor jouw ogen werken. Zo verhoog of verlaag je bijvoorbeeld de sterkte van rood in de rood-groene transformatie. Visolve is trouwens niet strikt gericht op mensen met kleurenblindheid. Met de knop 'Simulate' simuleren personen zonder de visuele beperking hoe een tafereel eruit ziet voor kleurenblinden. Helaas transformeer je je omgeving niet 'live': je dient altijd eerst een foto te nemen.

Ben je geheel of gedeeltelijk kleurenblind? Met Visolve op je iPhone transformeer je de kleuren van het camerabeeld op basis van jouw specifieke visuele tekortkomingen. Tip: check ook de Windows/Mac versie van Visolve!

Meeste downloads Utilities & Tools voor iphone

Meer
Visolve

Download

Visolve 1.0

Beoordelingen about Visolve